Pohjantähti-keskuksen toiminta

Politiikan korkeakoulu

Oletko kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja erilaisista maailmankatsomuksista?

Pohjantähti-keskus järjestää kansainvälisyyskasvatusta tarjoavan Politiikan korkeakoulun lähiopetuksena Keminmaan Pohjanrannassa. Kurssi on tarkoitettu erityisesti nuorille, mutta ehdotonta ikärajaa ei ole. Osanottajille kurssi on ilmainen. Kurssilla opitaan kansainvälisyyskasvatusta, Eurooppa-politiikkaa, vaikuttamista sekä esiintymis- ja vaikutustaitoja. Oppilaitoksen harkinnan mukaan kurssiin osallistumisesta voi saada opintopisteitä tai korvaavuuksia.

Hae mukaan tästä »

Hakemuksessa pyydetään kertomaan toiminnasta poliittisissa ja muissa järjestöissä sekä kiinnostuksesta osallistua poliittiseen toimintaan tulevaisuudessa.


Avoin yliopisto

Pohjantähti-keskus järjestää studia generalia -luentoja ja seminaareja eri puolilla maata. Luentoihin järjestetään striimaus, jotta ne ovat kaikkien saatavilla. Luennot ladataan youtubeen.


Pohjantähti-lehti

Pohjantähti-keskus julkaisee Pohjantähti-lehteä. Lehti julkaisee erityisesti sellaista yleissivistävää aineistoa, joka ei saa sijaa valtamediassa.

Pohjantähti-keskus ylläpitää Polaris-TV -nimistä YouTube-kanavaa.

Pohjantähti-lehti pyrkii julkaisemaan YouTube-kanavallaan joka viikko videoita, joilla haastatellaan asiantuntijoita mm. ilmasto- ja ympäristöpolitiikasta, kestävästä kehityksestä, Eurooppa-politiikasta ja ulkopolitiikasta. Lehti julkaisee videoihin liittyviä linkkejä ja kirjallista aineistoa  arkistosivullaan.

 


Hanketoiminta

Pohjantähti-keskus toimii tiiviissä yhteistyössä Pohjantähti-kansanopiston ja muiden tahojen kanssa muun muassa hanketoiminnan puitteissa.

 

Pohjantähtikeskus